Kæmpe-hvepse i 1-planshus

Hveps
Hveps

Spørgsmål

Hej,

Vi er en familie, der bor i et 1-planshus i København. Vi har haft hvepse på vores loft de sidste 2 år. I år har vi fået nogle kæmpe-hvepse ind i vores stuer og børneværelser… Vi har været på loftet at kigge, og der er ikke nogen aktivitet i de hvepsebo, som hænger der, så dem har vi fjernet. Hvor kommer disse kæmpe-hvepse så fra?

Når jeg leder på jeres side, kan jeg se, at I beskriver Stor Gedehams aka dræberhveps… Den måde, hvorpå dyrene forholder sig, kunne meget vel være identisk med jeres beskrivelse. Hvepsene, vi nu oplever, er enorme. De virker ikke aggressive eller hidsige som de hvepse, vi i de tidligere år har haft.

Svar

En reaktion

  1. Et hvepsebo er 1 årigt. Boet går til grunde typisk her sidst på året, som tommelfingerregel når vi får vores første omgang nattefrost. Når boet går til grunde udskiller det op til 200 nye dronninger, som søger efter et sted de kan overvintre .Dette kan være i isoleringer, revner og sprækker på lofter osv. I jeres tilfælde har de søgt ind i stuen. Derfor er det vigtigt at behandle hvepseboet når man opdager at man her sådan et. I kan evt. tage en støvsuger og støvsuge dem op eller købe en insektspray og sprøjte direkte på hvepsene.

This site is registered on wpml.org as a development site.