Installationskanaler i bygning i 2650 Hvidovre huser kakerlakker

tysk kakerlak
tysk kakerlak

Spørgsmål

Hej Absolut Skadedyr

Håber I kan hjælpe os. Vi bor i en ejerlejlighed på 3 sal i Hvidovre, hvor vi har observeret kakerlakker som kommer ud fra rørkassen som skjuler installationskanalen. Det har nu stået på et par måneder og vi har talt med bestyrelsen i vores ejerforening og fortalt dem omkring vores situation vedr kakerlakker i vores køkken og omkring rørkasserne. Vores bestyrelse har holdt møde omkring disse kakerlakker, der er ophængt sedler i opgangen og der er ikke øvrige beboer som har set kakerlakker.

Dette er vi meget uforstående overfor da både varmerør, koldt / varmt vand og el løber i disse kanaler. De fortæller os at det er vores eget problem at få det løst og at udgiften påhviller os selv. Vi har været på nettet og læse omkring skadedyrsbekæmpelse og kan læse os frem til at man foretager sprøjtebehandlinger af øvrige / omkringliggende boliger også. Kan ejerforeningen pålægge os udgiften til sprøjtebehandlinger mod kakerlakker i øvrige boliger? Ved i hvad lovgivningen siger omkring dette ang skadedyr i ejerbolig?

M.v.h

Nanna og Mads Jensen

Svar

En reaktion

  1. Hej Nanna og Mads

    For det første er kakerlakkerne nataktive. Derfor er det ikke sikkert at der er øvrige beboer der har set kakerlakker. Dette betyder dog ikke at kakerlakkerne ikke forefindes i de øvrige boliger. Man er nødt til at foretage skadedyrsbekæmpelse mod kakerlakker i alle omkringliggende boliger. Hvis man kun sprøjter jeres bolig risikere man at sprede problemet med kakerlakker til alle øvrige lejligheder i opgangen.Ejerforeningen kan ikke påvise at det er jeres skyld at der er problemer med kakerlakker i ejendommen. Disse kakerlakker kan ligeså godt komme fra et andet lejemål. Det mest normale når der observeres kakerlakker er at ejerforeningen igangsætter sprøjtebehandlinger mod skadedyr så man er sikker på at alle får sprøjtet. Hvordan udgiften derefter bliver fordelt er forskelligt fra forening til forening. ( Se evt jeres foreningsvedtægter).

    Men at pålægge jer udgiften fordi det er jer der er stået frem med problemet, samt det er hos jer hvor disse kakerlakker forefindes i jeres installationskanaler, er ikke korrekt.

    Med venlig hilsen
    Absolut Skadedyrsservice.

This site is registered on wpml.org as a development site.