Løft tagstenene Rungsted og kig efter hvepsebo

Hveps
Hveps

Spørgsmål

Vi er i gang med at få foretaget en større renovering af vores hus, herunder isolering af tag, samt pålægning af nye tegl og repareret spær… I den forbindelse har vi fået sprøjtet mod et hvepsebo, som håndværkerne fandt. Dette sad under nogle tegl.

Vi havde et skadedyrsbekæmpelsesfirma ude for at fjerne disse hvepse.

Vi fik at vide at normalt ville hvepsene være forsvundet efter 2-3 dage, eller højst en uge efter behandling. Og skulle der så stadig være hvepse efter en uges tid, skulle vi bare ringe, for der var garanti på deres udførte arbejde.

Efter denne uge var gået begyndte håndværkerne at fjerne tegl på modsatte side af taget, og det viste sig, at hvepsene ikke var forsvundet. De havde blot flyttet deres bo over på den anden side af taget, hvor der var mere ro og fred.

Det har vi nu fortalt til det firma, der var ude for at fjerne hvepseboet i første omgang. De fortæller os, at hvepsene ikke bare flytter fra den ene side af taget til den anden, og at der må være tale om 2 forskellige hvepsebo. Men i vores tilfælde har de jo flyttet boet, da der jo ikke var hvepse på den anden side af taget før. Kan det være rigtigt?

Med venlig hilsen

Tove og Gunnar Smidt

Svar

En reaktion

 1. Hej Tove og Gunnar

  Den forklaring I har fået fra det andet skadedyrsfirma er fuldstændig korrekt forklaret.

  Hvepsene kan ikke flytte deres bo fra side til side. Dog kan de godt finde på at benytte et andet hul i tegltaget ( max 2-3 stens afstand fra hvor hvepsene normalt har fløjet ind og ud). Er vi oppe og tale om 5-6 stens afstand, så er det helt sikkert et andet hvepsebo, der er tale om. Derfor beder vi altid vores kunder om selv at udpege stedet hvor hvepsene flyver ind og ud.

  Får vi kun anvist et sted( med mindre vi selv kan se hvepse flyve ind og ud flere steder på taget) behandler vi der hvor kunden har anvist at der er et hvepsebo. Dette gives der garanti på. Måtte der opstå problemer med hvepseboer andre steder på taget vil det blive betragtet som et nyt hvepsebo= ny betaling for dette. Så derfor gennemgå altid nøje tag, udhæng osv. før I bestiller sprøjtebehandling mod hvepsebo. Dette sparer både tid og penge for jer og os.

  Med venlig hilsen

  Absolut skadedyrsservice.

This site is registered on wpml.org as a development site.