Der er observeret klanner i ejendommen og derfor skal der foretages bekæmpelse/ forebyggende behandling.

Din bolig skal behandles alle tre gange uanset, om du har observeret klanner eller ej. Behandlingen giver ikke lugtgener og er ufarlig for mennesker og husdyr. Mennesker og husdyr må dog ikke opholde sig i boligen under behandling og man skal vente 20 minutter efter endt behandling med at gå ind i boligen igen.

Det er yderst vigtigt, at Absolut har adgang til alle boliger i de angivet tidsrum. Du skal således sørge for, at være hjemme eller at nogen kan lukke os ind. Nøglen kan eventuelt afleveres hos en nabo, på ejendomskontoret eller i viceværtpostkassen.

Behandling af Klanner

Se denne video der viser, hvordan behandlingen foregår

Læs om arter af kakerlakker man typisk møder i Danmark

Procedure for behandling af klannere

Der skal behandles langs gulvpanelerne, derfor skal du, så vidt det er muligt. sørge for, at gulvpanelerne er frit tilgængelige. Hvis det er muligt, skal møbler, der står op ad væggene flyttes ca. 50 cm ud herfra.
Du skal støvsuge grundigt i hele boligen specielt langs gulvpanelerne umiddelbart inden hver behandling. På dagene imellem behandlingerne skal man undgå at støvsuge helt ud til gulvpanelerne.
Du skal tømme dine køkkenskabe – og skuffer helt for både madvarer og køkkengrej inden vi kommer. (Tingene kan fx placeres på køkkenbordet eller spisebordet og kan sættes retur i skabene efter behandlingen)
Inficerede madvarer kasseres eller fryses ved -18 grader i minimum 72 timer.
Alle rørgennemføringer, teknikskabe o.lig skal være tilgængelige.
Umiddelbart efter behandlingen må der ikke foretages grundig rengøring. Man skal fx ikke vaske de behandlede områder af. Vi anbefaler desuden, at man ikke vaske gulv helt ud til gulvpanelerne i hele behandlingsperioden.
Du skal helt undlade at anvende andre insekt bekæmpelsesmidler i de uger, hvor behandlingen foregår.

Information om klannere

Klannere (Dermestidae) tilhører billefamilien og lever for det meste af tørre plante- eller dyrerester. Nogle klannerarter lever af brusk og tørre kød rester, andre af hår og fjer. Man kunne kalde klannerne for naturens skraldemænd, for det er dem der tager sig af at fjerne affaldet, når for eksempel et dyr dør. Det kunne være en død mus eller rotte under gulvet eller en død fugl på loftet.

Klanner på tæppe

Flæskeklanner

De voksne biller er 7-9 mm lange, brunsorte og let genkendelige ved et lysebrunt tværbånd med seks mørke prikker hen over den forreste halvdel af ryggen. Larverne bliver op mod 15 mm lange, de er brune, dog lysere på undersiden, tydeligt leddelte med lange børster strittende fra alle led. Hvis man har fået flæskeklannere, kommer de næsten altid fra en duerede på loftet eller en død mus under gulvet.

Flæskeklanner
Husklanner

Husklanner

En voksen husklanner bliver ca. 10mm lang. Billen er sortbrun på oversiden, men ser lettere gylden ud på undersiden, da den har en masse små hår. Husklannerlarverne har en mørkebrun farve på oversiden og er lidt lysere på undersiden. Klanner har en imponerende evne til at lugte et ådsel. Når den voksne klanner-hun finder et ådsel lægger den, ligesom spyfluen, sine ca. 200 æg deri. Æggene udvikler sig til larver, som lever af det fødeemne de er blevet lagt i.

Larverne fra en husklanner er ca. en måned om at udvikle sig hvis temperaturforholdene er gode; omkring 20 grader. Når larven er færdigudviklet forlader den, sit fødested og finder et egnet sted, hvor den kan forpuppe sig. Larverne udvikler sig til voksne biller, som kommer frem omkring maj og juni måned.

Brune pelsklanner

De voksne biller er 3-4 mm lange. Dækvingerne, som ligger hen over bagkroppen, er brune, medens hoved og forkrop er nærmest sorte.

Larverne er op til 8 mm lange, gyldenbrune og har en penselformet hårdusk i bagenden. Med det blotte øje er de ikke til at kende fra larverne af den almindelige pelsklanner, der kan optræde som et alvorligt skadedyr i uldne tekstiler.

pelsklanner

Bekæmp skadedyr effektivt med vores professionelle løsninger

Vi kan afhjælpe ethvert skadedyrsproblem hos private såvel som hos virksomheder.

Vi tager os af rydning og desinfektion af lejligheder og andre boliger, hvad enten der er tale om dødsfald, mislighold eller anden form for smittefare.

Du er altid meget velkommen til at ringe til os og lad os vurdere problemet. Du forpligter dig ikke til noget ved opkaldet, med mindre vi aftaler andet.

Professionel hjælp lige ved dit dørtrin

This site is registered on wpml.org as a development site.